Om Oss

Om paraflax 5712

 

Paraflax 5712 är ett ungt Boråsbaserat företag som främst fokuserar på hållbar handgjord ljustillverkning. Företaget har också försäljning av svenskt hantverk och hobbyartiklar för gör-det-själv bruk.

 

Vi värnar om svensk hantverkstradition genom att exempelvis ha försäljning av produkter som är tillverkade i vår närhet. Vi tycker att det är viktigt att kunskaper om tillverkning bevaras för framtiden. Vår egen produktionsidé är att tillverka handgjorda produkter av förnyelsebara råvaror. Råvarorna ska vara så närproducerade som möjligt utan långa onödiga transporter. De produkter som vi tillverkar ska vara fria från gifter och inte testade på djur, det vill säga så allergivänliga som möjligt.

 

Vid ljustillverkningen använder vi oss av glasbehållare som är nyproducerade alternativt återanvända glas. Dekorationerna på ljusen består av egen design och olika tekniker så som decoupage, glasfärg, band och berlocker. Detta gör att det blir en småskalighet i produktionen. Våra berlocker är alltid kadmium, bly och nickelfria. Vi använder inte 2-komponentslim.

 

Man kan aldrig ha för många levande ljus tända!

 

 

Orgnr: SE900413058001 Besöksadress: Torggatan 37 504 32 Borås Tel: 073-990 01 87

E-mail: paraflax5712@gmail.com Facebook: Paraflax 57 grader 12 grader Instagram: paraflax5712